How can we help?

Feng Shui spalnica - 5 preprostih nasvetov kako do nje!

Za mnoge se na prvi pogled zdi precej zahtevno opremiti spalnico po Feng Shuiju. Verjemite z nekaj preprostimi koraki lahko uspe tudi vam priti do kakovostnejšega spanca in boljših medsebojnih odnosov. Spalnica je prostor, ki je namenjena spanju in romantiki. V njej preživimo tudi po več kot 8 ur na dan zato se splača, da ji posvetite nekaj časa.

No, pa poglejmo katere so naučinkovitejše spremembe za vašo Feng Shui spalnico.

Izberite pravo posteljo 
Postelja je glavni element vsake spalnice in zato je pomembno, da je izbrana pravilno. Po Feng Shuiju naj bi postelja imela stabilno in močno naslonjalo, ki bo zagotovila podporo in zaščito med spanjem in v življenju. Vzglavje naj bo postavljeno trdno ob steni, na kateri ni polic, nad posteljo pa naj tudi ne bi nameščali lestencev ali drugih pohištvenih elementov. Vzglavje predstavlja stabilnost, zato naj bo brez lukenj ali rešetk, ki bi lahko predstavljale “zapor” – v partnerskem odnosu ali s seboj. 

Pomemben je položaj postelje - t.i. poveljniški položaj 
Eden najpreprostejših načinov za Feng Shui spalnico je, da posteljo postavite v tako imenovani "poveljniški položaj". Postelja naj bo postavljena tako, da boste med spanjem videli vhod v sobo, imeli nadzor nad dogajanjem v prostoru in se tako počutili bolj varno. Postelja naj bo usmerjena proti vratom, vendar jim ne sme biti direktno vzporedna.

Ne priporočamo, da posteljo postavite neposredno pod okno ali med vrati in oknom. Ne pozabite tudi na partnerja, le-ta naj ima enakovreden dostop do postelje.

Odstranite nepotrebne predmete
V spalnici naj bodo le fotografije, ki spominjajo na lepe dogodke npr. poročne fotografije, slike družine, para ali umetniške slike. Po Feng Shui se je pokazalo, da je iz spalnice priporočljivo odstraniti različne slike staršev, filmskih zvezd, diplome.

Ogledalo nasproti postelje lahko precej moti spanje in ustvarja negativno energijo in s tem lahko povzroča slab partnerski odnos in razvoj raznih bolezni. Namesto tega lahko ogledalo postavite na bočno steno ali pa ga povsem odstranite.

Še en element, ki ne ne sodi v spalnico je voda v kakršni koli obliki (akvarij, slike s podobami vode). Voda res da predstavlja življenje, pa v tem primeru povzroči vlome ali finančne izgube.

Priporočljivo je upoštevati še, da odstranite vse elektronske naprave, pospravite stvari pod posteljo, umaknite knjige, ki jih ne potrebujete.

 

Kaj naj bo v spalnici?
Rastline, ne samo da prostoru dajejo energijo in izboljšajo kakovost zraka so tudi izredno lep dekorativni element, vendar s številom rastlin ne pretiravajte.

Podoba partnerstva je v spalnici zelo pomembna, kar pomeni, da pohištvo uporabljajte v parih, torej dve nočni omarici, dve nočni svetilki, itd. Vašemu sedanjemu ali pa bodočemu partnerju dajte vedeti, da je dobrodošel.

Uporabite  različna svetila, kot so stenske svetilke, namizne svetilke ali stropne luči, da ustvarite prijetno in mehko svetlobo. Izogibajte se intenzivni svetlobi, ki lahko moti vaš spanec.

Odločite se za mirne in nevtralne barve barve  
V kolikor vam finančna sredstva dopuščajo ali pa ste tik pred prenovo spalnice vam priporočamo, da uporabite naravne in zemeljske barve - te barve spodbujajo počitek. Izogibajte se temnim in intenzivnim barvam, saj lahko te barve ustvarjajo občutek tesnobe in stresa ali pa povzročajo nemir.

Se ne morete odločiti za pravo izbiro postelje ali dekorativnih luči za opremo vaše spalnice? Pobrskajte po www.minu.si, zagotovo boste dobili kako dobro idejo.